01 Μαΐου 2022

Αστυνομική Λογοτεχνία 24: Σκληρό καλοκαίρι


H Χάνα Βέστερ, μια μεσήλικη αστυνομικός στην απόμερη βορεινή πόλη της Χαπαράντα, βρίσκεται μπροστά στο χάος…
Όταν ανθρώπινα λείψανα βρίσκονται στο στομάχι ενός νεκρού λύκου, η Χάνα ξέρει ότι αυτό το καλοκαίρι δεν θα μοιάζει µε κανένα άλλο. Τα λείψανα σύντομα οδηγούν σε μια αιματηρή δοσοληψία ναρκωτικών στα σύνορα µε τη Φινλανδία. Πώς όμως κατέληξε το θύμα στο δάσος έξω από τη Χαπαράντα; Και πού είναι τα ναρκωτικά και τα λεφτά;
Η Χάνα και οι συνάδελφοί της κάνουν εξονυχιστική έρευνα. Όμως ο χρόνος είναι λίγος και δεν είναι οι μοναδικοί που ερευνούν… όταν η μυστηριώδης και θανάσιμη Κάτια εμφανίζεται, απροσδόκητα και βάναυσα γεγονότα αρχίζουν να συσσωρεύονται. Μέσα σε λίγες μονάχα μέρες, η ζωή στη Χαπαράντα έρχεται τα πάνω κάτω –και η Χάνα έρχεται αντιμέτωπη µε το παρελθόν της.

O Hans Rosenfeldt δεν φείδεται σκληρότητας, αλλά είναι γκραν μετρ της τέχνης του και ξέρει πώς να ανεβάζει την ένταση με επιδεξιότητα. Άριστη χρήση της γλώσσας.
-Kleine Zeitung

Το "Σκληρό καλοκαίρι" είναι αγωνιώδες, πυκνό, τρομακτικό και πραγματικά καλογραμμένο.
-Politiken

Ένα βιβλίο σκοτεινό και ευφυές µε θαυµάσιους χαρακτήρες και µια δυνατή συναρπαστική πλοκή. […] Συνολικά, αυτό το βιβλίο είναι αγωνιώδες, έντονο, καθηλωτικό και σας βάζει σε σκέψεις. Αν σας αρέσουν τα θρίλερ µε εγκλήµατα που ξεπερνάνε τα σύνορα µιας χώρας και τα police procedurals µε δυνατούς χαρακτήρες, τότε αυτό είναι το βιβλίο που θέλετε.
-Mystery and Suspense Magazine

Ο Rosenfeldt, δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς «The Bridge», υπογράφει το πρώτο του μυθιστόρημα, ένα γρήγορο procedural που εκτυλίσσεται στον απομακρυσμένο Βορρά της Σουηδίας. […] Οι αιφνίδιες κινηματογραφικές μεταβάσεις και τα έντονα ξεσπάσματα της βίας προκαλούν τον αναγνώστη να διαβάσει και την επόμενη σελίδα και την επόμενη και την επόμενη […] Η Χαπαράντα, που περιγράφεται εντυπωσιακά µε ανθρώπινους όρους («Τώρα πια είναι λίγο πιο κουρασμένη.»), αποτελεί έναν χαρακτήρα από μόνη της. Αυτό το stand-alone είναι κομμένο και ραμμένο για την τηλεόραση.
-Publishers Weekly

Το "Σκληρό καλοκαίρι" είναι μια θαυμάσια ιστορία γεμάτη σασπένς που αναπαριστά πολύ όμορφα το περιβάλλον και περιλαμβάνει πολλές αναφορές στις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στον αφιλόξενο µακρινό Βορρά.
-Nederlands Dagblad

Το βιβλίο αυτό πραγματικά µε εξέπληξε µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σκοτεινό και εντυπωσιακό· σύνθετο και απλό· και, πάνω από όλα, μια πραγματικά ξέφρενη κούρσα. Χωρίς να κάνω σπόιλερ, το τέλος µε έκανε να λαχταρώ το επόμενο βιβλίο της σειράς.
-Booktrib

Ένα εντυπωσιακό δείγμα σκανδιναβικού νουάρ στην πιο ζοφερή του μορφή – τόσο ψυχρό και σαγηνευτικό που σε αφήνει ξέπνοο. […] Δεν είναι για δειλούς, αυτή η ιστορία θα μείνει στο μυαλό σας για πολύ καιρό!
-The Daily Mail

Ο Hans Rosenfeldt (Χανς Ρούσενφελντ, 1964) είναι δημιουργός των υπερεπιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών "The bridge" και "Marcella" και συν-συγγραφέας, με τον Michael Hjorth, της σειράς διεθνών μπεστ σέλερ με ήρωα τον Σεμπάστιαν Μπέργκμαν. Το "Σκληρό καλοκαίρι" είναι το πρώτο μυθιστόρημα που υπογράφει εξολοκλήρου ο ίδιος, ο πρώτος τίτλος μιας σειράς με γενικό τίτλο Haparanda, που αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμα ορόσημο του σκανδιναβικού crime.

Συγγραφέας: Hans Rosenfeldt
Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
ISBN: 978-618-03-2590-4
Σελίδες: 504
Ημερομηνία έκδοσης: 17/02/2022
Διαστάσεις: 14 Χ 20,5
Εξώφυλλο: Μαλακό
Εκδότης: Μεταίχμιο
Αρχική τιμή: 17,70€


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου