20 Ιουλίου 2022

Αστυνομική Λογοτεχνία 68: Αίμα στις στάχτες


Μια ιστορία γεμάτη ψέματα, διαφθορά και αίμα
και μια αλήθεια όμοια με το Κουτί της Πανδώρας,
επικίνδυνη και έτοιμη να τα κάνει όλα στάχτη

Ο Δηµήτρης Κανιάρης εδώ και καιρό στοιχειώνεται από τα φαντάσµατα του παρελθόντος, µέχρι που ένα τηλεφώνηµα από τη Βάσω –µια πρώην του– τον βγάζει από τον λήθαργο. Φοβισµένη, του ζητάει να παρακολουθήσει τον φίλο της. Παρά την αρχική του άρνηση, ο Δηµήτρης αποφασίζει να της κάνει τη χάρη, όµως αυτή η απλή απόφαση καταλήγει σε εφιάλτη, τη στιγµή που στον δρόµο συναντά εγκληµατίες µε σκιώδη κίνητρα και πτώµατα που εξαφανίζονται.
Μην ξέροντας ποιον να εµπιστευτεί και µε µόνο σύµµαχο το πείσµα του, ο Δηµήτρης αναλαµβάνει ρόλο ντετέκτιβ για να παρασυρθεί σε µια σπείρα γεµάτη ψέµατα, διαφθορά και αίµα, στην άκρη της οποίας κρύβεται µια αλήθεια όµοια µε το Κουτί της Πανδώρας, επικίνδυνη και έτοιµη να τα κάνει όλα στάχτη.

Ο Χρήστος Γιαννάκενας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994, όπου και ζει. Έχει σπουδάσει θεολογία στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδηµία Αθηνών (Α.Ε.Α.Α.) και εργάζεται από το 2019 στην αλυσίδα βιβλιοπωλείων Ευριπίδης. Ασχολείται µε το γράψιµο από το 2012 και έχει συµµετάσχει σε διάφορους διαγωνισµούς διηγήµατος, ενώ συµµετείχε και σε διάφορα έντυπα για το σινεµά και το βιβλίο. Μεγαλύτερες πηγές έµπνευσής του είναι οι συγγραφείς Ρέιµοντ Τσάντλερ, Ζαν-Πατρίκ Μανσέτ και Τζέηµς Κράµλεϋ, ενώ λατρεύει το κλασικό και το νέο νουάρ σινεµά.

Συγγραφέας: Χρήστος Γιαννάκενας
ISBN: 978-618-03-3039-7
Σελίδες: 216
Διαστάσεις: 14 Χ 20,5
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 26/05/2022
Εκδότης: Μεταίχμιο
Αρχική τιμή: 12,20€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου